De vlakscherm dampkap is er in rvs en in aluminium

| Meer

Vlakscherm dampkappen

 
 
 
 
Een vlakscherm dampkap is bijna weggewerkt in een bovenkast. Het is dus zeker geen opvallende kap want er is alleen maar de voorkant te zien. De kap treedt meteen in werking wanneer het front wordt uitgeschoven. Wordt het front naar binnengedrukt na het koken, dan zal de werking meteen stoppen. Omdat deze vlakschermkap dun is, zal deze weinig ruimte in beslag nemen.


Prijs

Zoals bij meer dampkappen zijn er goedkope en dure uitvoeringen. Dat geldt dus ook voor de vlakschermkap. De startprijs zal rond de 120 euro bedragen, en dan heeft u een aardige wasemkap in uw keuken. En waarom zou u een dure aanschaffen terwijl er slechts een klein deel is te zien? Daarom is een dure beslist niet noodzakelijk maar koop er wel een van een goede kwaliteit.
 
vlakschermdampkap
 

Eigenschappen

De breedte ligt tussen de 60 en 90 centimeter.
Vaak uitgerust met één motor. Toch zijn er vlakscherm wasemkappen in de handel met twee motoren.
Voor beide typen afvoer geschikt en kan daarom worden aangesloten op een centraal afzuigsysteem en via een afvoerbuis naar buiten.
De verlichting bestaat standaard uit tenminste twee halogeenlampen.
De diepte van de kap is in te stellen.
Vaak voorzien van een metalen filter en dat wil zeggen dat deze is schoon te maken en weer te plaatsen is.
Is er ook van rvs maar meestal is deze dampkap gemaakt van aluminium.
Het bedienen gebeurt door middel van tuimeltoetsen of schuifjes.
 

Al gehoord van randafzuiging?

Het heeft totaal niks uit te staan met dampkappen maar randafzuiging is hartstikke interessant! Dit type afzuiging is te vinden naast de friteuse, naast de wokplaat of naast de kookplaat. Opzij hiervan zitten kleine kleppen. Deze kunt u elektrisch openen wanneer u gaat koken. Deze kunt u sluiten wanneer u geen afzuiging meer nodig heeft. De elektrische motor is dan keurig weggewerkt in een keukenkastje.
 
vlakscherm afzuigkap