Onderbouwdampkap...er zijn goedkope, dure en moderne dampkappen

| Meer

Onderbouw dampkappen - afzuigkappen

 
 
 
 
 
De onderbouwdampkap valt het eerste op wanneer u een keuken binnentreedt. Het is en blijft de blikvanger. Dat houdt in dat een wasemkap op de eerste plaats mooi moet zijn. En eigenlijk net zo belangrijk is het functioneren hiervan.
Deze kenmerken zijn ook van toepassing bij de onderbouwdampkap. Dit type komt onder een ingekorte keukenkast, en is dus duidelijk zichtbaar.
De kwaliteit van dit model is over het algemeen goed en dat geldt ook voor de goedkopere versies.


Het onderhoud van een onderbouwdampkap

  • Het wordt aanbevolen uw onderbouwdampkap eens per jaar in de was te zetten. Dat heeft twee voordelen. Het eerste voordeel is dat er een laagje ontstaat dat vocht en vet afstoot. Het tweede voordeel is dat uw kap minder snel vuil en groezelig wordt.
  • Omdat deze wasemkap gemaakt is van aluminium of van rvs kunnen snel kleine krasjes ontstaan als u een schuurspons gebruikt of de verkeerde vloeibare schoonmaakmiddelen.
  • Lees dus altijd eerst de gebruiksaanwijzing die door de fabrikant wordt bijgeleverd. Zo blijft uw onderbouwdampkap langer krasvrij dus langer mooi!
 

Enkele interessante details

De goedkoopste kost rond de 100 euro. De breedte is 60 centimeter en voert ongeveer 180 kubieke meters vervuilde lucht per uur af.
Andere voorkomende breedtes zijn 90, 100 en 120 centimeter. De afzuigcapaciteit ligt dan hoger namelijk tussen de 350 en 400 kubieke meters per uur.
Een dure onderbouwdampkap zal rond de 500 euro kosten. Bij deze is verlichting standaard en heeft een afzuigcapaciteit van ongeveer 700 kubieke meters.
 
onderbouw dampkap
 

Interessante aanvulling voor uw wasemkap!

En dat is het fenomeen randafzuiging. Dit type afzuiging kunt u laten installeren opzij van een kookplaat, opzij van de friteuse- afdeling of opzij van de grillplaat.
Randafzuiging heeft NIKS te maken met uw onderbouwdampkap. Het is wél interessant om er een en ander van te weten!
U wilt gaan koken. Door middel van een schakelaar worden diverse klepjes geopend. Door het openen worden de kookluchtjes verwijderd. In de afzuiging is een rooster geplaatst waar een metaalfilter in zit. De kleine kleppen worden elektrisch bediend en de motor zit weggewerkt in een onderkastje.
Na het koken zet u de schakelaar terug in de eerste positie. De afzuiging zal nu stoppen.
Omdat de klepjes dichtbij het vocht en vet zitten worden deze meteen afgezogen. Er ontstaat dus de ideale afzuigingsmethode.
 
onderbouw dampkap