Altijd prachtig om te zien zo`n dampkap kookeiland

| Meer
Afzuigkap kookeiland
 
 
 
 
 
 
Een kookeiland is natuurlijk machtig om te zien. Een dampkap is ook machtig om te zien. Combineer deze en u heeft iets voortreffelijks in handen. En dat voortreffelijks gaat vele jaren mee. Wel moet men over een grote ruimte beschikken om een kookeiland te kunnen plaatsen.
 

Soorten afzuiging

  • De afvoer van nare luchtjes gaan naar buiten via een afvoerbuis. Dat gebeurt met één of twee motoren.
  • De andere manier is een centraal afzuigsysteem. Nadeel is het geringer afzuigvermogen. Voordeel is dat er geen motor aan te pas komt. Het gevolg is dan ook minder geluid.
 

De wasemkap

Komt niet alleen boven de kookplaat te hangen maar ook bijvoorbeeld boven een wokplaat, boven een stoomkoker of boven de friteuse-afdeling. Het zal niet verbazen dat de ophangconstructie bijzonder stevig moet zijn. Dat houdt tevens in dat het plafond ook erg stevig zal moeten zijn.
In de meeste gevallen hangen er twee dampkappen boven het kookgebied. Dat betekent dat er een afzuiggebied is van ongeveer 200 centimeter.
 
dampkap kookeiland
 

Rvs of aluminium

Daar zijn de dampkappen wat een kookeiland betreft van gemaakt. De voordelen zijn dat deze wasemkap erg makkelijk is schoon te houden, prima resistent tegen vet en vocht en een bijzonder lange levensduur.
 

Met led-lampjes

Indrukwekkend om te zien is een kookeiland dat voorzien is van led-lampjes. Met deze lampjes kan elke kleurtoon worden ingesteld. Is als glaskant gemaakt en zit in het midden van de voorkant van de wasemkap. De glaskant geeft vier kleuren weer. Door het spectrum zijn toch maar liefst  200.000 kleuren mogelijk om te bekijken. U kunt heel eenvoudig uw favoriete kleur kiezen én vastleggen als vaste stand. En niet alleen u zult verbaasd en verrast staan kijken naar dit indrukwekkende schouwspel; uw visite zal ook zeker onder de indruk zijn!
 
Dampkap kookeiland

 


De ideale aanvulling!

 
Randafzuiging dampkapEn dat is randafzuiging. Wat is dat nu precies?
Het is een afzuigsysteem dat bij uw kookplaat kan worden bevestigd. Ook bij uw friteuse, wokplaat en stoomkoker komt deze randafzuiging bijzonder goed tot zijn recht. Opzij van bijvoorbeeld de wokplaat zitten klepjes. Deze kunnen elektrisch worden geopend en weer gesloten. Op het moment dat u gaat koken opent u deze klepjes. De luchtjes die ontstaan tijdens het koken worden nu weggezogen.
Stopt u met koken, dan kunt u deze klepjes weer sluiten. De motor die voor de aansturing zorgt, zit opgeborgen in een keukenkast dus helemaal uit het zicht.
Het heeft inderdaad niks met een afzuigkap te maken maar wel interessant om te weten!
 
dampkappen