inbouw afzuigkap
 
 
 
 
Een inbouwdampkap is te plaatsen als er een schouw in de keuken is. U plaats deze wasemkap en deze zal dan nauwelijks te zien zijn of zelfs helemaal niet. Het voordeel is dat u niet echt een mooie hoeft aan te schaffen. Wél moet er altijd wel een kwalitatief exemplaar worden gekocht.
Design en een mooie vorm kunnen altijd natuurlijk maar hoeft niet. De buitenzijde is in dit geval veel belangrijker!
Een wasemkap heeft ofwel een permanent filter of een filter dat weggegooid kan worden indien dit filter is verzadigd.

En aanbod van inbouwdampkappen is er genoeg, ondanks dat er na de inbouw weinig van terug te zien is. Er zijn kleine dampkappen bij, grote dampkappen en u kunt kiezen uit diverse bekende dampkapmerken.
Er is bovendien een grote variatie met betrekking tot de prijs. De laagste prijs van een inbouwafzuigkap ligt rond de 100 euro. U kunt het ook groots aanpakken en dan betaalt u het lieve sommetje van rond de 1200 euro. Het is maar net wat u er voor over heeft!
 
inbouw afzuigkap


Breedte van de kap

50 centimeter is de meest voorkomende breedte van een inbouwwasemkap. Standaard zijn er drie of vier snelheden. Buiten deze snelheden is er ook nog een met een traploze instelling. In de meeste gevallen is er sprake van één motor. De capaciteit wat de afzuiging betreft begint bij ongeveer 300 m3 en kan oplopen tot 800 m3.
Uiteraard zijn er inbouwdampkappen die een grotere breedte hebben. Dan zal het aantal motoren kunnen toenemen tot twee stuks. De afzuigcapaciteit is dan ook groter, en dat is natuurlijk een voordeel. Nadeel is dat in de meeste gevallen het geluid hinderlijk kan overkomen, en in het bijzonder als u over een open keuken beschikt.
 
inbouw afzuigkap
 

Interessant om te weten bij de aankoop van uw wasemkap!

En dat is het begrip randafzuiging. Het heeft helemaal niks uit te staan met dampkappen maar daarom niet minder interessant!
Wat is nu precies randafzuiging? Aan de zijkant van de kookplaat zitten klepjes. Via deze klepjes wordt vuile lucht afgezogen. In deze randafzuiging zit een metaalfilter. In deze afzuiging zit ook een rooster. Dat rooster wordt elektrisch geopend en of gesloten. De motor wordt weggewerkt in een keukenkast. U kunt deze randafzuiging ook plaatsen bij de friteuse  of bij het wokgedeelte. 
Tijdens uw kookkunst kunt u de klepjes openen en de vervuilde lucht wordt direct afgezogen.
 
inbouw dampkap