Dampkap met interne of met externe motor

| Meer

dampkap externe motor

 
Een wasemkap is een apparaat dat inmiddels in elke keuken aanwezig is en verwijdert niet alleen de keuken- en kookgeurtjes; het houdt uw keuken vrij van vet en houdt uw keuken ook schoon. Alles bij elkaar moet dus een afzuigkap zorgen voor een juiste ventilatie. En de juiste ventilatie houdt in dat u niet wordt gehinderd wat betreft dampen, rook, lawaai en geurtjes.
 

Met welke factoren wordt het afzuigdebiet berekend bij dampkappen?

  • Type van de apparatuur.
  • De afmetingen van de apparatuur.
  • De hoogte betreffende het bak- of kookoppervlak naar de onderzijde van de kap.
  • En met welke energiebron wordt gekookt.
  • Het vermogen van alle kooktoestellen aanwezig in de keuken.
 

Hoe het debiet berekenen?

U moet rekening houden met verliezen. Deze verliezen worden veroorzaakt door bochten in het afvoerkanaal, door de kanalen zelf en door de weerstand van de filters. Concluderend is een minimaal vermogen nodig van 250 kubieke meters per uur onder de filters van de wasemkap.
 

Dampkappen met INTERNE motor

Deze motor zit in de kap en deze onttrekt de keukengeurtjes uit de keuken. Het debiet van een afzuigkap ligt tussen de 400 en 1100 kubieke meters per uur.
Het debiet hangt onder ander af van de lengte van het afvoerkanaal en van het onderliggend kookgebied. Eén motor zal behoorlijk veel lawaai geven dus u kunt ook voor een kap gaan met twee motoren. Het debiet blijft hetzelfde maar het lawaai zal een stuk minder worden en dat is natuurlijk bijzonder aangenaam als u bijvoorbeeld een open keuken heeft.
Een interne motoruitvoering wordt geplaatst bij een afvoerkanaal van maximaal 5 meter. Is het afvoerkanaal langer, dan wordt aanbevolen over te gaan op een
 

Dampkappen met EXTERNE motor

Deze kan op enkele manieren worden geplaatst.
  • In de afvoerbuis in de keuken.
  • In een andere ruimte zoals op de zolder of in de kelder.
 
Het debiet ligt tussen de 600 en 2000 kubieke meters per uur. Ook hier weer afhankelijk van de lengte van het afvoerkanaal en de het onderliggend kookgebied.
 
 
Motorloze dampkappen
 

Soorten externe motoren

  • Er is een dakmotor beschikbaar, een doorvoermotor en een buitenmuurmotor.

Prijsindicatie van een wasemkap met 1 interne motor

En deze is al beschikbaar voor rond de 100 euro met een afzuigcapaciteit van 450 kubieke meters per uur. Natuurlijk zijn er duurdere dampkappen te koop.
 

Prijsindicatie van een wasemkap met 2 interne motoren

Vanaf rond de 130 euro heeft u al een wasemkap met 2 motoren met een breedte van de kap van 90 centimeter. Ook hier zijn duurdere uitvoeringen van dampkappen te koop.
 
externe of interne motor