Dampkap...altijd de juiste voor u bij

| Meer

Afzuigkappen

 
Er zijn zoveel modellen dampkappen op de markt dat er zeker wel een voor u van toepassing is. Buiten het perfect presteren moet een kap ook uitstraling hebben. U mag best aan de hele wereld laten zien dat u een topapparaat heeft aangeschaft. Maar het kan ook wel zijn dat u uw wasemkap niet wilt laten opvallen. Opvallen of niet opvallen, van beiden zijn er modellen aanwezig.
 

Modellen dampkappen

Een supermodel dat beslist zal opvallen is de kookeiland wasemkap. De meest bekende uitvoering is het pyramidemodel maar ook het ronde model doet het bijzonder goed. Deze komt boven het eiland te hangen en is daarom bijzonder breed. Een echte blikvanger!
Een model dat juist niét opvalt is de geïntegreerde kap. Is weggewerkt in een deurkastje en wanneer het kastje wordt geopend, dan pas zal het apparaat gaan afzuigen.
Dat is ook het geval bij de inbouwdampkap. Deze kunt u installeren als er een ombouw aanwezig is of een schouw.
Iets meer geeft de vlakscherm wasemkap te zien. Is weggewerkt in een bovenkast en u ziet alleen maar het voorfront. Wilt u de afzuigkap in werking stellen, dan trekt u het front naar voren.
Duidelijk zichtbaar weer is het onderbouwmodel. Zit in een onderste kast en daarom extra goed in beeld.
Ook erg goed te zien is de plafondwasemkap. Zit aan het plafond dus nadrukkelijk aanwezig!
De schouwkap is onder te verdelen in drie modellen. Het eerste model is het tafelschouw model, het hoekschouw model en het wandschouw model.
 
model dampkap
 

Enkele aandachtspunten bij uw keuze

Weet wat u wilt! Kies het juiste model en er zijn modellen genoeg en misschien is het daarom wel zo moeilijk de juiste keuze te maken.
Denk bij uw keuze ook aan de juiste kleur. Dampkappen zijn er in zwart, blauw, wit en roodbruin.
Nóg een belangrijk punt en dat is de installatie. Laat dat karwei over aan de vakman! Ga zelf niet klungelen.
 
Gaat u het tóch doen, bestudeer dan eerst enige technische gegevens die bij de diverse modellen horen.
  • Kookeilanddampkap. Breedte van de kap ligt rond de 90 centimeter. Eén en twee motoren mogelijk met drie en vier snelheden.
  • Geïntegreerde wasemkap. Breedte vanaf 60 centimeter. Twee motoren en enkele snelheden.
  • Inbouwmodel. Breedte vanaf 50 tot 150 centimeter. Meestal één motor  met drie of vier snelheden.
  • Vlakscherm kap. Beginbreedte 60 centimeter. Met één of twee motoren mogelijk met enkele snelheden.
  • Onderbouwafzuigkap. Breedte 60 centimeter. Meestal één motor met enkele snelheden.
  • Plafondmodel. De afstand is erg belangrijk richting werkgebied. Hangt hij te hoog, dan zal het rendement niet bijster hoog zijn. Hangt de kap te laag, dan kan men geregeld het hoofd stoten.
  • Schouwkap. Breedte start bij de 70 centimeter en eindigt rond de 120 centimeter. Meestal één motor met enkele snelheden.
 

Tenslotte

Een wasemkap of afzuigkap is echt nodig in elke keuken. Buiten dat er enkele modellen zijn, zullen de prijzen variëren. Ga, en dat geldt voor alles, voor kwaliteit. Uiteindelijk bent u daar toch goedkoper mee uit.
 
model dampkap