dampkap met motor

 
 
 
Een wasemkap met één of twee motoren heeft voordelen maar ook een nadeel. Om te beginnen met het nadeel, het geluid. Heeft u de dampkapmotor op volle kracht staan, dan kan dat behoorlijk veel lawaai opleveren. Heeft u een gesloten keuken, dan is dat niet zo`n groot probleem. Heeft u daarentegen een open keuken, dan kan dat lawaai bijzonder hinderlijk overkomen in de woonkamer.
Voordeel één is dat er veel zuigkracht aanwezig is. In de regel veel meer dan een wasemkap zonder motor omdat deze aangesloten is op het centraal afzuigsysteem. Een ander voordeel is dat u de zuigkracht kunt instellen. Er zijn vaak drie snelheden aanwezig en soms wel vier. Het laatste voordeel is dat de vieze luchtjes snel verdwijnen dus een optimale werking van uw wasemkap.
 
dampkap met motor
 

Vier belangrijke zaken:

  • De eerste betreft de snelheden waaruit kan worden gekozen. Meestal drie, soms vier.
  • De tweede heeft te maken met het geluid. Meer afzuiging betekent meer geluid en in een open keuken kan dat hinderlijk zijn richting de woonkamer. Het niveau wordt uitgedrukt in decibel. Brengt uw dampkap 50 decibel aan geluid op, dan beschikt u over een `stille` dampkap.
  • De derde belangrijke zaak is het vermogen. Het vermogen, de capaciteit dus van de motor, wordt uitgedrukt in het aantal kubieke meters lucht dat in een uur kan worden verwijderd. Afhankelijk van het type, ligt het aantal kubieke meters tussen de 200 en 1400. Een standaardregel is de volgende: als de dampkap in de laagste snelheid 8 tot 10 keer per uur de lucht ververst, dan is de werking van de dampkap goed te noemen.
  • De zuigkracht kan worden ingesteld met een afstandsbediening. Deze bediening is een heuse trend aan het worden! Daarnaast zijn er dampkappen met tuimeltoetsen, met druktoetsen, met schuifregelaars en tenslotte door schuifregelaars te gebruiken.
dampkap met motor
 

Prijsindicatie

De prijs van een afzuigkap met één motor zal beginnen rond de 200 euro. Er is ook uitvoering die tegen de 1000 euro moet opleveren.
 
De afzuigkap met twee motoren zijn natuurlijk duurder. De goedkoopste begint rond de 300 euro en zal eindigen rond de 1200 euro.
 

Tenslotte een tip voor de aankoop!

U moet de juiste wasemkap nemen wat betreft uw keuken. U vindt altijd wel goedkopere en duurdere dampkappen. Hoeveel geld u er voor over heeft, ligt aan u.
Koop altijd kwaliteit, dat is het belangrijkste want daar bent u tenslotte goedkoper mee uit.
 
dampkap met motor