Afmetingen van de damp-afzuigkappen

| Meer

Afmetingen dampkappen

 
Er zijn vele maten wat betreft dampkappen. En aan de ene kant is dat alleen maar makkelijk want er is voor iedereen een dampkap mogelijk om te installeren. Aan de andere kant is daardoor het aanbod zˇ groot dan `eventjes` kiezen bijna onmogelijk is.

U kunt eens een lichtje gaan opsteken bij keukenbedrijven. U kunt ook eens het internet gaan raadplegen. En inderdaad, u ziet van alles, u ziet heel veel! Toch, op een bepaald moment gaat u een keuze maken. U heeft de dampkap gevonden die u mooi vindt. En deze dampkap heeft de juiste afmeting, maakt weinig geluid en heeft de juiste afzuigcapaciteit.
 
afmeting dampkap
 

Breedten van de kappen

De meest gangbare breedte van een wasemkap is 60 centimeter. Er is nog een smallere breedte op de markt namelijk 50 centimeter. De maximale breedte is 150 maar er zijn zelfs nog bredere. Deze vindt u vooral bij kookeilanden.

Te beginnen met 60 centimeter
Vindt vooral zijn toepassing bij schouwkap, bij onderbouw, bij vlakscherm en bij ge´ntegreerde dampkappen. Meestal één motor en een afzuigcapaciteit beneden de 500 m3 per uur.

Te eindigen met 180 centimeter
En deze vindt u boven een kookeiland. Twee motoren en een zeer hoge capaciteit van ongeveer 1600 m3 per uur.

Daartussen de afmeting 70 centimeter
Toegepast bij schouwkap en meestal uitgerust met één motor en de capaciteit zal rond de 800 m3 liggen per uur.
En ook de 80 centimeter breedte
Vindt zijn weg bij inbouw wasemkappen. Meestal voorzien van één motor met de bijbehorende afzuigcapaciteit van 900 m3 per uur.
 
afmeting dampkap
 
En niet te vergeten, de 90 centimeter
Is ook wel een gangbare maat en wordt gebruikt bij inbouwafzuigkappen. Eén motor beschikbaar in de meeste gevallen met een capaciteit tussen de 700 en 900 kubieke meters per uur.

De breedte van 120 centimeter
Geschikt voor de ge´ntegreerde, voor vlakscherm- en voor inbouwdampkappen. Meestal twee motoren dus een hoge capaciteit. Deze ligt rond de 900 tot 1400 m3 per uur.

150 centimeter
Bij de schouwkap en bij de vlakscherm dampkap. Twee motoren en een bijbehorende capaciteit van meer dan 1400 m3 per uur.
 
afmeting dampkap